V nacionalnem izboru za najboljše inovacije

Štajerska gospodarska zbornica je projekt »Zakonsko skladno e-poslovanje v računalniškem oblaku Alcloud« prepoznala kot eno od štirih najboljših štajerskih inovacij v letu 2012.

 

Tako se bodo najbolj inovativne storitve e-poslovanja v računalniškem oblaku potegovale tudi za nacionalno priznanje GZS najboljšim slovenskim inovatorjem na 11. Dnevu inovativnosti, ki bo po napovedih potekal v septembra, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Storitve zakonsko skladnega e-poslovanja v računalniškem oblaku Alcloud so plod tesnega sodelovanja podjetij Alcad, Genis in ZZI in so novost tako v slovenskem kot tudi evropskem okviru. Gre za prve storitve v računalniškem oblaku, ki na enem mestu vzpostavljajo celovito elektronsko poslovanje v organizacijah in med poslovnimi partnerji. Poleg nacionalne ureditve e-poslovanja (ZDDV-1G, ZVDAGA in ZEPEP) pa izpolnjujejo tudi zahteve Evropske Unije (Direktiva Sveta 100/45/EU).

»Uvrstitev v nacionalni izbor za najboljše inovacije leta 2012 ni samo priznanje za Alcad in naša konzorcijska partnerja Genis in ZZI, temveč je priznanje za celoten sektor informacijskih tehnologij,« je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad. »Dejansko se potrjuje tisto, kar že vrsto let opozarjamo, in sicer, da informacijske rešitve in storitve omogočajo povečevanje konkurenčnosti in da vlaganja na tem področju povečujejo dodano vrednost ter prilagodljivost na tržne in gospodarske spremembe.«

Vrednost zakonsko skladnega e-poslovanja v Alcloudu se ne izkazuje samo v uvajanju brezpapirnega poslovanja, temveč predvsem v zniževanju stroškov, boljšem vodenju in izvedbi poslovnih procesov, ki se odvijajo v organizaciji in med poslovnimi partnerji, na primer pri nabavi in prodaji. Ob tem podpira poslovne inovacije, ki izkoriščajo novo raven povezovanja in avtomatizacije poslovnih procesov. S tem omogoča vzpostavljanje novih storitev za končne stranke in poslovne partnerje ter  razvoj novih poslovnih modelov.

Storitve v Alcloudu poleg odprave papirnih dokumentov prek celovitih in revizijsko sledljivih elektronskih delovnih postopkov ponujajo tudi elektronsko izmenjavo dokumentov med poslovnimi partnerji. Sistem za e-poslovanje je podprt s certificiranimi storitvami varne hrambe in se lahko poveže s praktično vsemi poslovnimi informacijskimi sistemi, ki se uporabljajo v Sloveniji, z različnimi spletnimi storitvami ter oblačnimi storitvami drugih ponudnikov. Za potrebe strateškega in operativnega vodenja so v sistem vključene tudi storitve poslovnega obveščanja, ki zagotavljajo prilagojena poslovna poročila in analize.

Storitve zakonsko skladnega e-poslovanja v računalniškem oblaku je možno enostavno naročiti pri vseh treh konzorcijskih partnerjih.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information