Alcloudu priznanje za inovativnost

Štajerska gospodarska zbornica je na svečani podelitvi priznanj najboljšim štajerskim inovatorjem v letu 2012 podelila konzorciju podjetij Alcad, Genis in ZZI srebrno priznanje za projekt »Zakonsko skladno e-poslovanje v računalniškem oblaku Alcloud«.

Na letošnjem razpisu za regionalne inovacije je bilo sicer prijavljenih kar 33 inovacij, ki jih je ustvarilo 70 inovatorjev. Storitve e-poslovanja, ki so na voljo v računalniškem oblaku Alcloud, so novost v slovenskem in evropskem prostoru, saj omogočajo izvedbo e-poslovanja v skladu z slovensko nacionalno zakonodajo in Direktivo Sveta 2010/45/EU.

Zakonsko skladno e-poslovanje v računalniškem oblaki Alcloud je plod tesnega sodelovanja podjetij Alcad, Genis in ZZI. Ta so s povezovanjem svojih vodilnih informacijskih rešitev za poslovno odločanje in sistemsko integracijo, upravljanje poslovnih procesov in dokumentacije ter varno hrambo in elektronsko izmenjavo ustvarila inovativno poslovno storitev z visoko dodano vrednostjo.

»Zelo smo ponosni, da je strokovna žirija prepoznavala inovacijski potencial zakonsko skladnega elektronskega poslovanja v Alcloudu, ki je edini primer take ravni brezpapirnega poslovanja v svetovnem merilu,« je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Kot je značilno za kakovostne informacijske rešitve, njihova vpeljava v poslovanje ustvarja večkratne koristi, med katerimi je tudi možnost za uvajanje novih poslovnih modelov.

»Zakonsko skladno elektronsko poslovanje v Alcloudu ni inovativno samo z vidika nabora funkcionalnosti, temveč tudi z vidika podpore izboljšavam v poslovnih procesih, kjer se generira največ dodane vrednosti,« je pojasnil Stane Štefančič, predsednik uprave podjetja Genis.

Storitev zakonsko skladnega e-poslovanja v Alcloudu omogoča izvedbo internega brezpapirnega poslovanja kot tudi brezpapirnega poslovanja med poslovnimi subjekti.

Kot je povedal Igor Zorko, direktor podjetja ZZI, lahko podjetja in organizacije s pomočjo teh storitev e-poslovanja izvedejo avtomatizacijo procesov v celotni oskrbni verigi doma in v tujini, uredijo distribucijo e-računov ter v celoti optimizirajo sodelovanje s partnerji, s čimer izboljšajo svojo konkurenčnost in kakovost storitev za končne kupce. 

Storitve zakonsko skladnega e-poslovanja v računalniškem oblaku je možno enostavno naročiti pri vseh treh podjetjih, pri čemer se lahko povezujejo z različnimi poslovnimi informacijskimi sistemi, spletnimi storitvami ter drugimi oblačnimi rešitvami.

Dodatne informacije o storitvah zakonsko skladnega e-poslovanja v Alcloudu

Podjetje Alcad d. o. o je v naboru storitev računalništva v oblaku, ki ga trži pod blagovno znamko Alcloud, ponudilo inovativno storitev za e-poslovanje v podjetjih in javnih ustanovah. E-poslovanje v Alcloudu združuje najboljše prakse poslovanja, celovito zakonsko podporo (ZVDAGA, ZEPEP, ZDDV-1G) ter storitve za zajem, procesiranje, shranjevanje ter izmenjavo elektronske dokumentacije. Bistvena prednost te storitve je, da brezpapirno poslovanje nadgrajuje s celovitim elektronskim delovnim okoljem in avtomatiziranimi procesi. Tako imajo uporabniki poleg običajnih zmožnosti za delo z elektronskimi dokumenti na voljo tudi funkcionalnosti za interoperabilno izvedbo delovnih postopkov ter podatke in informacije za kakovostno odločanje pri njihovi izvedbi.

Celovito storitev za e-poslovanje sestavljajo trije glavni, tesno povezani gradniki: procesni dokumentni sistem, akreditirana varna hramba ter sistem za elektronsko izmenjavo z zalednimi informacijskimi sistemi in s sistemi poslovnih partnerjev. V podjetju Alcad načrtujejo, da bodo storitev e-poslovanja povezali s storitvami poslovnega obveščanja, s čimer bi uporabnikom zagotovili napredne funkcionalnosti za odločanje pri poslovanju z dobavitelji, obvladovanju nabavnega procesa in vodenju stroškov. Storitev zakonsko skladnega e-poslovanja v Alcloudu je primerna za organizacije vseh velikosti in dejavnosti, ki želijo znižati stroške, povečati produktivnost in dodano vrednost, izboljšati zadovoljstvo zaposlenih in poslovnih partnerjev ter obvladovati poslovno uspešnost in tveganja.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information