Revizijsko sledljivo poslovanje v oblaku

Podjetji Alcad in Genis sta na 16. letnem kongresu računovodij, ki ga je organiziral Slovenski inštitut za revizijo, predstavili storitve za revizijsko sledljivo e-poslovanje v računalniškem oblaku Alcloud. Glede na veliko zanimanje za predstavljanje rešitve, je revizijska sledljivost eden od najbolj aktualnih izzivov pri upravljanju podjetij in javnih ustanov.

 

Računalniški oblak Alcloud ponuja prvi celovit nabor storitev in rešitev za zakonsko skladno e-poslovanje, od upravljanja z delovnimi postopki in dokumenti in akreditirane varne hrambe do elektronske izmenjave ter poslovnega poročanja. Revizijsko sledljivo e-poslovanje v Alcloudutemelji na uporabi informacijske rešitve e-Računi® in že v osnovni uresničuje zahteve novele zakona ZDDV-1G, ki v ospredje zakonsko skladnega e-poslovanja postavlja prav revizijsko sledljivost postopkov nastajanja in obdelave elektronskih dokumentov. Z razpoložljivostjo informacijske rešitve e-Računi®v Alcloudu podjetja na najbolj enostaven in hiter način uresničijo zakonske zahteve ter izpolnijo visoka pričakovanja poslovnih uporabnikov glede učinkovitih, kakovostnih in varnih informacijskih storitev, ki jih rabijo za ustvarjanje dodane vrednosti.

ZDDV-1G, ki je v veljavi od 1. 1. 2013, sledi direktivi Sveta Evrope(Direktiva Sveta 45/100/EU), katere cilj je, da s poenostavitvami zakonskih okvirov prispeva k večji razširitvi e-poslovanja med poslovnimi subjekti. Nova zakonodaja namreč kot primarno možnost zagotavljanja pristnosti in celovitosti e-računa določa postopke za nadzor poslovanja, ki ustvarjajo zanesljivo revizijsko sled med računom in dobavo blaga ali opravljenimi storitvami. Prav te zahteve pa kot dobra poslovna praksa že vgrajene v informacijsko rešitev e-Računi®in preizkušene uspešnih slovenskih družbah, kot so Lek, SAVA in MKZ.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information