Alcad trdno na poti poslovne odličnosti

Podjetje Alcad je z intenzivnim vključevanjem inovativnih rešitev in izboljšav v poslovni proces izboljšal obvladovanje poslovne uspešnosti in tveganj.

 

SLOVENSKA BISTRICA, 24. 4. 2013 – Podjetje Alcad, eden vodilnih ponudnikov zunanjega izvajanja storitev informacijskih tehnologij, je uspešno izvedlo presojo kakovosti poslovanja po standardu poslovne odličnosti ISO 9001:2008 ter določilo nove poslovne cilje in smeri poslovnih izboljšav. Podjetje je v minulem letu izvedlo prenovo vodenja poslovnih procesov, kar bo letos nadaljevalo še  z reorganizacijo, ki sledi strateški usmeritvi v ponudbo kakovostnega zunanjega izvajanja  storitev informacijskih tehnologij. Alcad bo v letu 2013, skladno s poslovnim načrtom, povečal delež storitev v celotni prodaji na skupno 73 odstotkov, pri čemer bo glavni vir rasti nova blagovna znamka oblačnih storitev Alcloud. Ob tem načrtujejo tudi povečanje dodane vrednosti pri prodaji strojne in programske opreme prek povečanja obsega prodaje servisnih storitev ter inženirskih storitev na področju sistemske integracije v velikih in srednjih poslovnih okoljih.

„Alcad kljub recesiji v zadnjih letih ob zadovoljnih strankah neprekinjeno dosega  pozitiven poslovni rezultat, kar je zagotovo tudi odraz nenehnega vključevanja novih iniciativ in svežih idej v obstoječi sistem vodenja kakovosti poslovanja,“ je povedal Branko Hmelak, direktor Alcada. Podjetje je v letu 2012 z vidika poslovnih izboljšav nadaljevalo s prenovo temeljnega kadrovskega procesa in zagotavljanja storitev, ki se nanašajo na karierno orientacijo zaposlenih in osebnostni razvoj ter obvladovanje kompetenc. V letošnjem letu pa bodo nadaljevali s procesom predaje pooblastil in odgovornosti z namenom vzpostavitve čim bolj ploske, k rezultatom usmerjene organizacije.

„Prihodnje poslovne izboljšave sledijo trendu upadanja gospodarske dejavnosti v Sloveniji, zato želimo ob ohranjanju ravni prihodka predvsem povečati delež lastnih storitev v strukturi prihodkov,“ je pojasnil Hmelak.

Podjetje bo v letošnjem letu okrepilo trženjske in prodajne dejavnosti na področju storitev računalništva v oblaku, ki so jih oblikovali na osnovi strateške investicije v novo podatkovno središče, in jih tržijo pod blagovno znamko Alcloud.

„Odločitev v smeri lastne infrastrukture in usmeritev v mobilno poslovanje in oblak je izziv, ki smo ga lahko sprejeli le na osnovi uvedenega sistema vodenja kakovosti. To pomeni nadaljevanje vključevanja inovativnih rešitev in izboljšav v naš poslovni proces in z njimi lažje obvladovanje poslovnih tveganj,“ je še povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Alcad kot edini ponudnik storitev računalništva v oblaku zagotavlja celovit pristop k zunanjemu izvajanju storitev informacijkih tehnologij, saj poleg infrastrukturnih storitev v alcloudu ponuja  tudi platformske storitve za izvajanje poslovnih aplikacij ter poslovne aplikacije lastne proizvodnje in strateških partnerjev. Pri ponudbi oblačnih aplikativnih storitev za podjetja tako Alcloud danes zagotavlja širok nabor aplikacij za mobilno in elektronsko poslovanje ter poslovno odločanje, pri čemer bodo v letošnjem letu po pričakovanjih oblačne storitve razširili z novimi partnerskimi aplikacijami ter s povečanim naborom ostalih poslovnih rešitev, ki so jih razvili v preteklosti.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information