Modre oblačne storitve – cilj je izboljšanje poslovanja

Glavna ugotovitev poslovnega srečanja Modre oblačne storitve je, da oblačne storitve Alcloud znižujejo stroške in podjetjem poenostavljajo pridobivanje novih informacijskih rešitev za okrepitev poslovne uspešnosti.

SLOVENSKE KONJICE, 12. 11. 2012 – V času zniževanja BDP in zmanjšanja poslovne aktivnosti na domačem trgu, so slovenska podjetja pridobila novo priložnost za znižanje stroškov in povečanje poslovne učinkovitosti. Podjetja Alcad, Genis in ZZI so na poslovnem srečanju „Modre oblačne storitve“ predstavila prvo ponudbo zakonsko skladnega elektronskega poslovanja v računalniškem oblaku, ki omogoča celovito brezpapirno poslovanje tako v internih poslovnih procesih kot tudi med poslovnimi partnerji. Udeleženci so spoznali oblačno ponudbo rešitev in storitev podjetij Genis e-Računi, ZZI eHramba.si in ZZInet, Alcadove storitve za poslovno odločanje in upravljanje s tveganji ter vodilne infrastrukturne tehnologije za računalniške oblake IBM SmartCloud, ki jih vse že uporabljajo vodilna slovenska podjetja. 


„S partnerskimi storitvami v računalniškem oblaku Alcloud smo podjetjem omogočili, da kljub zniževanju stroškov za razvoj informatike pridobijo preizkušene informacijske rešitve na najsodobnejših tehnologijah ter hkrati uvedejo najboljše poslovne prakse,“ je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Oblačne storitve, ki so na voljo v Acloudu, slovenskim podjetjem omogočajo, da ob  zmanjševanju prihodkov od prodaje ustvarijo nove prihranke v nabavnem procesu in neposredno znižajo stroške poslovanja. „Rešitve za elektronsko poslovanje, ki so na voljo v Alcloudu, podjetjem omogočajo velik korak k izboljšanju poslovanja, in to prek celovite elektronske izvedbe procesov, ki omogoča optimizacijo, standardizacijo in avtomatizacijo postopkov, “ je razložil Stane Štefančič, direktor Genisa.

Storitve računalništva v oblaku Alcloud napovedujejo novo poglavje pri poslovanju med poslovnimi partnerji. „Z uvedbo akreditiranih storitev ter storitev elektronske izmenjave uporabniki e-poslovanja v Alcloudu vzpostavijo celovit sistem brezpapirnega poslovanja pri internem poslovanju in v zunanjih procesih, torej pri poslovanju s poslovnimi partnerji,“ je dejal Igor Zorko, direktor ZZI. Prav oblačne storitve bodo podjetjem omogočile tesnejše povezovanje in s tem oblikovanje bolj učinkovitih vrednostnih verig.

Predstavitvam ponudbe storitev za zakonsko skladno e-poslovanje v Acloudu je sledil forum o problemih, s katerimi se srečujejo slovenska podjetja pri uvajanju e-poslovanja. Na forumu so predavatelji Branko Hmelak, Stane Štefančič in Igor Zorko podali odgovore na aktualna vprašanja, na primer glede smotrnosti uvajanja računalništva v oblaku, zakonskih izzivov in priprave organizacije na e-poslovanje ter povezovanja sistemov za e-poslovanje s transakcijskimi poslovnimi sistemi.

V drugem delu srečanja Modre oblačne storitve so Alcadovi strokovnjaki predstavili oblačne storitve za upravljanje s poslovnimi tveganji in poslovno poročanje, s poudarkom na mobilnem poslovnem poročanju ter podatkovnih analizah s pomočjo oblačnih orodij za rudarjenje po podatkih. Udeleženci so spoznali tudi vodilne infrastrukturne tehnologije za IBM SmartCloud, ki so organizacijam na voljo za izgradnjo zasebnih ali javnih računalniških oblakov.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information