20 let oblikovanja poslovne informatike na Štajerskem

Podjetje Alcad po dveh desetletjih zagotavlja najsodobnejše storitve računalništva v oblaku, s katerimi podjetjem na Štajerskem ter drugod po Sloveniji omogoča prehod na novo raven poslovne uspešnosti in kakovosti.

 

Podjetje Alcad je 1. februarja obeležilo 20-letnico samostojnega delovanja. Podjetje, ki je bilo leta 1995 ustanovljeno kot zunanji izvajalec storitev informacijskih tehnologij za družbo Impol, se je v dveh desetletjih preoblikovalo v prepoznavnega ponudnika informacijskih storitev v državi. Alcad je na osnovi dobrih praks pri izvajanju informacijskih podjetij za velika podjetja in finančne ustanove leta 2013 ponudil storitve računalništva v oblaku pod lastno blagovno znamko Alcloud. S tem je podjetje dokazalo, da sledi zadnjim tehnološkim in poslovnim trendom na področju informatike, pri čemer je za storitev elektronskega poslovanja v oblaku osvojilo GZS-jevo nacionalno nagrado za inovativnost ter priznanje za odličnost, ki jo podeljuje eno svetovno najbolj vplivnih računalniških podjetij IBM.

 

»Vsi v podjetju smo ponosni na rezultate, ki smo jih skupaj z našimi naročniki dosegli v zadnjih dvajsetih letih. Ob vseh dobrih praksah, ki smo jih v tem času pridobili, je verjetno celo najbolj koristno spoznanje, da so tudi pri tako tehnološko naprednih storitvah, kot jih ponuja Alcad, najpomembnejši ljudje,« je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad. 

Danes predstavlja podjetje eno najsodobnejših informacijskih središč v državi. Ponudbo svojih storitev, ki jih tržijo pod blagovno znamko Alcloud, nenehno dopolnjujejo z novimi. Tako podjetjem v sklopu infrastrukturnih in sistemskih storitev zagotavljajo procesne in pomnilniške zmogljivosti za delovanje zahtevnih poslovnih programov, varovanje podatkov ter upravljanje informacijskih sistemov. Poleg tega izvajajo storitve vzdrževanja strežniških in mrežnih sistemov ter delovnih postaj na lokaciji naročnika.

»V vseh teh letih sodelovanja s podjetji in organizacijami različnih velikosti in dejavnosti smo ugotovili, da potrebujejo kakovostnega partnerja na vseh ravneh informacijske podpore poslovanju. Trenutno smo prvi in edini računalniški center v državi, kjer podjetja na enem mestu pridobijo vse ravni storitev računalništva v oblaku, od infrastrukture, do tehnološke platforme in poslovnih aplikacij,« je razložil Hmelak.

Uporabniki v Alcloudu tako lahko preizkušajo in najemajo tehnološke platforme za razvoj in delovanje spletnih programov, mobilnih aplikacij ter sistemov za podporo pri poslovnem odločanju. Nabor aplikativnih storitev obsega tri stebre: rešitve za poslovno odločanje, e-poslovanje in mobilno poslovanje. Pri poslovnem odločanju so uporabnikom na voljo storitve za poslovna poročila in analize, upravljanje s tveganji ter rudarjenje po podatkih. V sklopu storitev za e-poslovanje je na voljo zaokrožena rešitev, ki vključuje storitve elektronske izmenjave, elektronskega upravljanja s prejetimi računi in drugo nabavno dokumentacijo ter varno hrambo poslovne dokumentacije. Lani so Alcloud razširili še z mobilnim poslovanjem, v okviru katerega izvajajo razvoj mobilnih aplikacij po naročilu ter storitve gostovanja, distribucije in upravljanja mobilnih aplikacij.

»Naša strategija za prihodnje desetletje je v ponudbi celovitih, cenovno ugodnih in uporabnikom prijaznih informacijskih storitev. Podjetjem želimo omogočiti, da na enem mestu dobijo prav vse, kar potrebujejo za sodobno informacijsko podprto poslovanje, s katerim bodo izboljšali svojo konkurenčnost, prilagodljivost in dodano vrednost,« je še povedal Hmelak.

Nadaljnji koraki podjetja bodo usmerjeni v ponudbo storitev poslovnega informacijskega sistema (ERP). S tem bodo podjetjem zagotovili lažji dostop do vodilne programske opreme za vodenje poslovanja v različnih gospodarskih panogah, v skladu z mednarodnimi industrijskimi standardi.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information