Enostavno in cenovno ugodno poslovno odločanje v Alcloudu

Alcad je na 4. konferenci »Zanesljive odločitve« predstavil nabor storitev za podporo pri poslovnem odločanju, ki so na voljo v računalniškem oblaku Alcloud.

BRDO PRI KRANJU, SLOVENSKA BISTRICA, 10. 10. 2013 – Kakovostne informacije so postale temelj za današnje poslovne odločitve, pri čemer pa njihovo uporabo pogostokrat omejuje cena informacijskih rešitev za poslovno odločanje. Alcad je na enem osrednjih strokovnih srečanj, 4. konferenci »Zanesljive odločitve«, predstavil ponudbo uporabniških storitev za poslovno odločanje ter izgradnjo poslovnih odločevalskih sistemov v oblaku. S temi storitvami, ki so na voljo v računalniškem oblaku Alcloud, podjetja znižajo stroške in povečajo kakovost informacijskih storitev za vse ravni odločanja.

Zaokrožen nabor storitev za poslovno odločanje Alcloud  BI je usmerjen k oblikovanju kakovostnih, avtomatiziranih poslovnih procesov, maksimalni poslovni učinkovitosti in trajnostnemu poslovanju.

»V Alcloudu podjetja dobijo različne ravni storitev računalništva v oblaku, na primer osnovno infrastrukturo za izgradnjo lastnih rešitev in licenčne programske rešitve, s katerimi sama pripravljajo poročila in analize. Na voljo pa so jim tudi rešitve na ključ, kjer uporabnik dejansko plačuje samo za redna poročila in ad hoc analize,« je pojasnila Sara Hmelak, specialist za poslovne analize v podjetju Alcad.

Storitve za poslovno odločanje Alcloud BI temeljijo na uporabi IBM tehnologij, kot so Data Stage, Cognos TM1 ter Cognos BI.

»S storitvami Alcloud BI podjetja pokrijejo vse aplikativne vidike poslovnega odločanja, pri čemer strokovnjaki v Alcadu zagotavljajo tudi celoten nabor sistemskih in razvojnih storitev za poslovno odločanje,« je še pojasnila Sara Hmelak.

Med aplikacijskimi storitvami so tako poslovna poročila in analize, podatkovno rudarjenje, upravljanje s tveganji in mobilno poslovno odločanje. Nabor sistemskih in razvojnih storitev pa vključuje črpanje in prečiščevanje bazičnih podatkov; izgradnjo podatkovnega skladišča ter oblikovanje podatkovnih kock.

Storitve Alcloud BI so edine na slovenskem tržišču, ki ponujajo vse tri izvedbene ravni oblačnih storitev. Aplikativne storitve za poslovno odločanje zagotavljajo stalen dostop do poslovnih poročil in ad hoc analiz. To je najbolj udoben in hiter način, da podjetja končnim poslovnim uporabnikom zagotovijo podatke in informacije, ki jih rabijo za strateško in operativno odločanje, vključno z mobilnim poslovnim  odločanjem. Platformske storitve za izgradnjo sistemov poročanja uporabnikom omogočajo, da sami pripravijo podatke in oblikujejo podatkovne kocke ter poročila glede na poslovne zahteve. Na enem mestu imajo na voljo vso  potrebno licenčno programsko opremo ter razvojna in upravljavska orodja, s katerimi po svoji meri razvijejo in vzdržujejo sistem BI. Najnižja raven storitev pa so infrastrukturne storitve. Na osnovi visoko zmogljive, stalno razpoložljive in varne informacijske infrastrukture si uporabniki vzpostavijo zasebni oblak, v katerem si pripravijo informacijsko okolje po meri in vanj enostavno prenesejo svojo obstoječo rešitev ali na novo namestijo izbrane tehnologije.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information