Analiza procesno-tehnoloških baz za optimizacijo procesov

Na raziskovalnem simpoziju skupine Impol je Alcad predstavili Analizo procesno-tehnoloških baz za optimizacijo procesov z IBM SPSS tehnologijo.

Modeliranje postaja čedalje bolj priljubljeno orodje za analiziranje in optimizacijo proizvodnih procesov, saj tak način dela omogoča cenejšo in predvsem hitrejšo alternativo testiranjem na realnih procesih-napravah. Optimizacija proizvodnih procesov poveča produktivnost, viša kvaliteto proizvoda in niža stroške proizvodnje.

SPSS Modeler je vsestranski produkt na področju umetne inteligence z naprednimi analitičnimi orodji za pridobivanje znanja o procesu iz obstoječih podatkov. S tem ko identificiramo vzroke variacij in problemov, boljše razumemo proces in povezave med parametri. Kljub učinkovitemu analitičnemu orodju pa brez prečiščenih in strukturiranih podatkov analiza nima prave vrednosti in vedno lahko dvomimo o pravilnosti rezultata. Le prečiščeni in pravilno uparjeni podatki, ki so osnova za tehnološke kocke in tehnološko analizo, doprinesejo dodano vrednost.

Kot primer je prikazana izgradnja modelov na bazah podatkov podjetja Impol. Zgrajeni so modeli za iskanje povezav med kemijsko sestavo zlitine EN AW-6082 (interna oznaka SAC3) in njenimi mehanskimi lastnostmi, kot alternativni pristop k fizikalnemu modeliranju. Z modeli nevronskih mrež je pokazano, da lahko podjetje Impol razvije model za ocenjevanje končnih mehanskih lastnosti kot funkcijo procesnih parametrov. S tem pa je omogočena optimizacija procesne poti glede na produktivnost in kvaliteto.

Uporabljena tehnologija: IBM SPSS

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information