Alcloud z novimi storitvami za mobilno poslovno odločanje

Oblačne storitve mobilnega poslovnega obveščanja poenostavijo uvedbo in pocenijo  informacije za odločanje.

BRDO PRI KRANJU, SLOVENSKA BISTRICA, 11. 10. 2012 - Podjetje Alcad, vodilni ponudnik poslovnih informacijskih storitev in rešitev, je ponudilo nove storitve računalniškega oblaka Alcloud. Gre za storitve mobilnega poslovnega odločanja, ki poslovnim uporabnikom na najbolj razširjenih mobilnih platformah (iOS, Android) zagotavljajo stalen dostop do poslovnih poročil in analitičnih informacij, tudi kadar nimajo na voljo internetne povezave. Alcad je nove storitve predstavil na 3. konferenci Zanesljive odločitve. Udeleženci konference so poleg delovanja novih storitev spoznali tudi primer zgodnje uporabe pri poslovanju enega največjih slovenskih izvoznikov - družbe Impol.

Prek mobilnega poslovnega odločanja v oblaku Alcloud podjetja odpravljajo pomemben problem glede zalaganja vodstva in zaposlenih z informacijami za odločanje. Nove storitve namreč omogočajo, da imajo uporabniki na voljo kakovostne informacije za podporo pri odločanju takoj, ne glede na to, kje se trenutno nahajajo.

“Pri razvoju mobilnih storitev za poslovno odločanje nas je vodila želja, da bi poslovnim uporabnikom poenostavili pridobivanje informacij, ki jih potrebujejo za sprejemanje pravilnih odločitev, na strateški in operativni ravni,” je povedala Mateja Polanc, vodja prodaje v podjetju Alcad.

“V Alcadu se zavedamo, da je uvedba kakovostnega sistema za mobilno poslovno odločanje za podjetja zahtevna in draga. Z uporabo oblačnih storitev pa si poenostavijo in pocenijo uvedbo teh storitev, od katerih ima koristi pravzaprav celotno podjetje,”  je povedala Sara Hmelak, vodja projekta v podjetju Alcad.

Mobilno poslovno odločanje v računalniškem oblaku Alcloud je dostopno prek različnih uporabniških naprav, ki uporabljajo operacijske sisteme iOS (iPad, iPhone) ter Android. Tehnična rešitev temelji na uporabi vodilnih tehnologij IBM Cognos, Cognos Mobile,  App Cognos Mobile za iPad in Cognos Active Report.

Podjetje Alcad v sklopu oblačnih storitev za poslovno odločanje poskrbi tudi za druge temeljne storitve na tem področju, kot so modeliranje in izgradnja podatkovnega skladišča, vzpostavitev procesov črpanja in čiščenja podatkov, izdelavo OLAP kock in drugih rešitev za izdelavo vnaprej pripravljenih poročil, uporabniško pripravo poročil na zahtevo, za rudarjenje po podatkih in analiziranje podatkov.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information