Nova infrastruktura za oblačne storitve Alcloud

Z novo naložbo v strežniško infrastrukturo so v podjetju Alcad vzpostavili temelje za zagotavljanje visoko razpoložljivih informacijskih storitev ključnim partnerjem in ponudbo oblačnih storitev Alcloud.

SLOVENSKA BISTRICA, 6. september 2012 – Podjetje Alcad, vodilni ponudnik poslovnih informacijskih storitev in rešitev, je s strateško naložbo v novo strežniško infrastrukturo na tehnologijah IBM z-Series vzpostavil zmogljivo osnovo za ponudbo oblačnih storitev ter zunanje izvajanje programskih in drugih informacijskih storitev. Podjetje bo že v začetku oktobra na novi informacijski infrastrukturi ponudilo širok nabor oblačnih storitev pod blagovno znamko Alcloud, ki bodo obsegale standardne infrastrukturne storitve najema strežniških in pomnilniških kapacitet, Alcadove rešitve za poslovno poročanje, upravljanje s tveganji in mobilno poslovanje ter informacijske rešitve drugih priznanih slovenskih proizvajalcev.

“Podjetje Alcad je bilo že ustanovljeno z vizijo postati vodilno podjetje za zunanje izvajanje informacijskih storitev za strateškega partnerja, ki je bil med ustanovitelji podjetja, ter za ostala podjetja na tržišču,” je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad. Podjetje tako že več kot 15 let zagotavlja vrhunske storitve razvoja naprednih poslovnih aplikacij, sistemske integracije, upravljanja informacijskih sistemov, izobraževanja ter uporabniške podpore. Njihovi partnerji so vodilna slovenska velika podjetja in poslovne skupine v proizvodnji, trgovini in finančnem sektorju ter nekatere pomembne javne ustanove. “Nova naložba je strateškega pomena za Alcad, saj nam omogoča nadaljnjo poslovno rast ter razvoj novih inovativnih poslovnih rešitev in storitev, ki jih potrebuje gospodarstvo,” je pojasnil Hmelak.

Alcad je novo informacijsko infrastrukturo za svoje podatkovno središče zasnovalo na vodilnih strežniških tehnologijah IBM z-Series, ki so namenjene velikim poslovnim okoljem z najvišjimi stopnjami razpoložljivosti, velikimi procesnimi zahtevami ter visoko stopnjo odzivnosti na povečevanje zmogljivosti. Kot je še povedal Hmelak, je Alcad eden vodilnih IBM-ovih poslovnih partnerjev, tako na področju strežniške kot tudi aplikacijske infrastrukture, zato bo v novem podatkovnem središču omogočal tudi testiranje različnih IBM-ovih tehnologij ter z njimi povezanih informacijskih rešitev.

Stik za medije

Telefon: 02 805 56 55
 
Facebook - Twitter - LinkedIn

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information