E-poslovanje v Alcloudu med najpomembnejšimi slovenskimi inovacijami

Storitev zakonsko skladnega e-poslovanja v računalniškem oblaku Alcloud, ki je plod tesnega sodelovanja podjetij Alcad, Genis in ZZI, je na nacionalnem izboru GZS za najboljšo inovacijo leta 2012 med 42 nagrajenimi inovacijami prejela Srebrno priznanje za inovativnost.

 

SLOVENSKA BISTRICA, KRANJ, LJUBLJANA, 18. 9. 2013 – Storitve računalništva v oblaku so lahko pomembna poslovna inovacija. To je potrdil Nacionalni izbor za najboljšo inovacijo, ki ga je letos že enajstič zapored izvedla Gospodarska zbornica Slovenije. Na dnevu inovativnosti 2013 je konzorcij podjetij Alcad, Genis in ZZI kot edini predstavnik slovenske industrije IKT dobil Srebrno nagrado za inovativnost, in sicer za storitev Zakonsko skladno e-poslovanje v oblaku.

„Srebrno priznanje ima za naš konzorcij vrednost zlatega. Nacionalno priznanje smo namreč dobili kot edini informacijski ponudnik, kljub temu, da je slovenska IT industrija na izredno visoki ravni v primerjavi z EU in svetom,“ je poudaril Branko Hmelak, direktor Alcada.

Storitve elektronskega poslovanja, kot jih zagotavlja nagrajeni konzorcij, podjetjem in organizacijam v javnem sektorju omogočajo doseganje vzdržnega poslovanja, ki uresničuje sodobne izzive ekonomskega, zakonskega in delovnega okolja.

„Zadovoljni smo, da sta strokovna žirija in javnost prepoznali pomembnost naših poslovnih inovacij, ki imajo na uspešnost podjetja prav tako pomembne ali še celo bolj občutne učinke kot inovacije s področja osnovne dejavnosti,“ je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa.

Uporaba zakonsko skladnega e-poslovanja podjetjem omogoča izkoriščanje novih potencialov, na katerih lahko utemeljijo konkurenčno prednost. To so avtomatizacija poslovnih procesov, uvedba novih storitev in poslovnih modelov, izboljšanje vodenja, povečanje dodane vrednosti, znižanje stroškov in zmanjšanje poslovnih tveganj.

„Podjetja s pomočjo storitev zakonsko skladnega e-poslovanja optimizirajo sodelovanje s poslovnimi partnerji in vladnimi inštitucijami, s čimer izboljšajo svojo konkurenčnost in kakovost storitev za končne kupce,“ je pojasnil Igor Zorko, direktor ZZI.

Storitve za zakonsko skladno e-poslovanje v oblaku temeljijo na Genisovih procesnih dokumentnih informacijskih rešitvah e-Pisarna, e-Računi in e-Pogodbe, akreditiranih storitvah varne hrambe ZZI eHramba.si ter storitvah elektronske izmenjave in integracije z zalednimi sistemi ZZI net. Uporabnikom iz gospodarstva in javnega sektorja so na voljo na enem mestu, v Alcadovem računalniškem oblaku Alcloud, kar omogoča najbolj enostavno vzpostavitev celovitega e-poslovanja, usklajenega z različno zakonodajo, kot je ZDDV, ZVDAGA in ZEPEP.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information