Alcadov hekaton

Alcad se je uspešno lotil organizacije in izvedbe svojega prvega hekatona.

Delo je bilo razgibano in je potekalo na večih lokacijah. Namen dogodka je bil pridobitev novih idej in zamisli, ki bodo odprla nova področja delovanja in povečale vrednost obstoječim storitvam. Nove ideje ženejo podjetje naprej, predstavljajo izziv zaposlenim in spodbujajo inovativno razmišljanje.

 Hekaton je dogodek, kjer posamezniki iz različnih področij, z raznovrstnimi znanji premagujejo zastavljene cilje s področja informacijskih tehnologij.

Z uporabo naprednih tehnologij umetne inteligence so se udeleženci ukvarjali z razvojem kognitivnega asistenta. Kljub jasnemu cilju so imeli sodelujoči prosto izbiro načina, s katerim so ta cilj uresničili, kar jim je pomagalo doseči kar največjo mero kreativnosti.

Ekipi hekatona je v dveh tednih uspelo ustvariti prototip robota, ki je primeren za sprejemanje strank, zna podati osnovne informacije o podjetju in usmerjati ljudi po zgradbi. Kognitivni asistent se je sposoben pogovarjati, prepoznavati osebe, zabavati in ima svojo osebnost. V obliki pogovora poda informacije o aktualnem vremenu, ki jih pridobi preko aplikacijskega programskega vmesnika.

Ob koncu projekta je ekipa pripravila interno predstavitev za sodelavce Alcada, kjer so predstavili delujoč prototip robota. Večino zadanih ciljev so uresničili, vendar je ostalo še kar nekaj zanimivih idej, ki bi jih lahko v prihodnje vključili v razvoj kognitivnih tehnologij.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information