Nova storitev za napovedovanje poslovne uspešnosti

Avtomatizacija napovedi poslovne uspešnosti v Alcloudu podjetjem omogoča, da se bolj ukvarjajo s poslovnimi izboljšavami kot z zbiranjem in obdelavo podatkov za poročanje najvišjemu vodstvu.

 

Alcad je na 5. konferenci Zanesljive odločitve predstavil storitev za napovedovanje poslovne uspešnosti, s katero svoj nabor storitev za poslovno obveščanje v računalniškem oblaku Alcloud razširja z napovedno analitiko. Nova storitev, ki jo že uporabljajo v enem največjih slovenskih proizvodnih podjetij kovinsko-predelovalne industrije Impol d. d., omogoča, da podjetje na ravni tekočih podatkov dnevno izvaja napovedi poslovne uspešnosti za prihodnji mesec ter za celotno četrtletje.

Alcadova rešitev, ki deluje v računalniškem oblaku Alcloud, temelji na tehnologijah za podporo pri poslovnem obveščanju IBM Cognos TM1, IBM Cognos Report Studio in IBM Cognos BI. V primeru podjetja Impol d. d. za napovedovanje poslovne uspešnosti uporablja prečiščene podatke iz vseh dosedanjih podatkovnih kock, na primer za načrtovanje poslovanja, naročila kupcev, nabavo in prodajne marže, s portala za spremljanje materialnih tokov, iz sistema Reuters za spremljanje borznih cen aluminija z LME (London Metal Exchange) ter iz finančno-računovodskega sistema za pridobivanje podatkov o fiksnih in variabilnih stroških poslovanja. Z napovednih poročil je možno enostavno preiskovati izvor podatkov vse do ravni posameznega poslovnega dogodka, na primer pogodbe, prodajnega oziroma nabavnega naročila ter izdanega oziroma prejetega računa. Sistem vključuje tudi preverjanje realizacije in izračunava odstopanja napovedi od dejanskih podatkov, s čimer meri  zanesljivost napovedi za nadaljnjo optimizacijo napovednega algoritma in izboljšanje točnosti napovedi.

S storitvijo za napovedovanje poslovne uspešnosti so v Impolu nadomestili pripravo napovednih poročil, ki so jih izdelovali na osnovi ročnega zbiranja in obdelave podatkov iz različnih Excelovih preglednic, portalskih aplikacij ter poslovnih programov z grafičnimi in tekstovnimi vmesniki. Prednost novega načina dela je predvsem avtomatizacija poročanja, s katero so odpravili napake in druge človeške dejavnike, zagotovili večje zaupanje v podatke ter izboljšali natančnost napovedi. Razbremenitev priprave napovedi poslovnega izida vodjem na področju financ in kontrolinga omogoča, da se bolj posvetijo pomenu podatkov in uresničevanju poslovnega načrta. 

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information