Srebrno priznanje za inovativnost 2013

Štajerska gospodarska zbornica je projekt »Razvoj in implementacija informacijskega sistema preizkušanja in certificiranja izdelkov iz aluminija za avtomobilsko industrijo«, prepoznala kot eno od petih najboljših štajerskih inovacij v letu 2013.

MARIBOR, SLOVENSKA BISTRICA, 18. 6. 2014 – Slovenska industrija informacijskih tehnologije je vse bolj prepoznana kot nosilka inovativnosti v državi. To potrjuje tudi srebrno priznanje za inovativnost, ki ga je Štajerska gospodarska zbornica podelila podjetjem Impol R in R d.o.o., Impol d.o.o. ter Alcad d.o.o. za razvoj »Informacijskega sistema preizkušanja in certificiranja izdelkov iz aluminija za avtomobilsko industrijo«. Naložba v razvoj novega informacijskega sistema za podporo pri raziskavah in razvoju, težka 400.000 evrov, se bo podjetju Impol R in R povrnila prej kot v dveh letih.

»Vrednost inovacije se ne izkazuje samo v pridobljenem srebrnem priznanju za inovativnost. Novi razvojni informacijski sistem za skupino Impol predstavlja pomembno pridobitev, ki nam bo pomagala pri zagotavljanju višje stopnje zadovoljstva kupcev in ohranjanju poslovne odličnosti,« je povedal dr. Varužan Kevorkijan, direktor podjetja Impol R in R.

Družba Impol se zadnja leta srečuje s spreminjanjem strukture kupcev, pri čemer se bistveno povečuje delež končnih kupcev iz avtomobilske industrije, kar pomeni da postajata kontrola kakovosti polizdelkov in celovito obvladovanje tehnologije ključnega pomena za uspešno poslovanje.

Informacijski sistem preizkušanja in certificiranja izdelkov iz aluminija za avtomobilsko industrijo je bil razvit s ciljem izpolnjevanja visokih standardov obvladovanja poslovnih, proizvodnih in razvojnih procesov, ki jih zahteva avtomobilska industrija.

»V podjetju Alcad smo ponosni, da smo sodelovali pri razvoju in izdelavi tega inovativnega informacijskega sistema, ki za naročnika predstavlja eno strateških informacijskih naložb. Priznanje Štajerske gospodarske zbornice, ki smo ga pridobili že drugo leto zapored, pa nam pomeni predvsem potrditev našega inovacijskega potenciala ter motivacijo za naprej,« je povedal Branko Hmelak, direktor podjetja Alcad.

Novi informacijski sistem podpira vse procese in delovne postopke pri preizkušanju in certificiranju aluminijskih izdelkov. Gre za edinstveno rešitev, ki je inovativna predvsem zaradi interaktivnega povezovanja vseh devetih programskih modulov. Prav s takšno zasnovo, ki zagotavlja neposredno povezovanje rezultatov mehanskega preizkušanja, določanja kemijske sestave zlitin, metalografske preiskave mikrostrukturnih značilnosti ter statističnih obdelav rezultatov meritev je omogočena kakovostna podpora pri tehnološkemu odločanju in procesnemuinženiringu. Informacijski sistem se ponaša tudi z zmožnostjo sprotnega učenja, in sicer po načelu stalnih izboljšav, kar je odločilno za proces optimiziranja proizvodnje in novih tehnologij.

V Impolu R in R so z novim sistemom močno poenostavili izvažanje podatkov za potrebe certificiranja ter pridobili avtonomno izdelavo certifikatov za kupce.Poleg enostavnejšega in hitrejšega posredovanja certifikatov kupcem jim sistem pomaga uresničevati najvišje standarde pri zagotavljanju integralne sledljivosti vzorcev in rezultatov preizkušanja od vzorčenja do faze certificiranja.

O nas

Trudimo se, da vam zagotavljamo informacijske storitve, s katerimi postane vaše poslovanje bolj učinkovito in prijazno do vaših partnerjev in zaposlenih. Več...

Stik

Alcad d.o.o.
Mroževa ulica 5
SI-2310 Slovenska Bistrica

Telefon: + 386 2 8055 655
Faks: + 386 2 8055 665
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Okrožnica

Prijava na Alcadovo četrtletno okrožnico. Vnesite svoj e-poštni naslov.

Povežite se z nami

Bodite vedno na tekočem z dogajanjem v Alcadu.

Uporabniki

Povezave za obstoječe naročnike storitev podjetja Alcad.


Prijava

e-Pošta

Podpora

Spletna stran uporablja piškotke. Ti omogočajo boljše delovanje strani in poenostavljajo njeno uporabo. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information